![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBDHpNg_d_eWWxADytI2Wtr0FAeP6Vn4GqO_QMBfDyzAe9XJbhqh7mbPY8gMv62KwRejxC8w6Z7gLA69DI4JEXuoSj19YDZvBecgVgov_IvxNIkm0ZIZ-qnJxOMHjHForSTqRFuvlJIA/s640/chlebik_viac.jpg)
Často riešim otázku, aké vlákniny a zložené sacharidy jesť. Narazil som na tento recept, ktorého chuť a konzistencia je veľmi blízka skutočnému chlebu. Je hutný, hustý a drží v žalúdku dlhú dobu. V kombinácii z raw syrom z kešu orieškov je absolútna energetická ninja bomba pre telo =)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiH85GR8t0J9dBJ-2WkMCvbSkfM5qI7vIwRyYKtujw96mwkE7ekwhQZfuxdHMtBVdQwLqd_L7rV1ofYEyio4jbh1NqZKOk6-TMzdmKUw5TRJaaBHMhcHAyvoebf3f_uFnNQXXgXtSG80A/s1600/ninja_turtle.jpg)
http://nouveauraw.com/raw-recipies/artisan-breads/raw-honey-oat-bread/
Hor sa na to!
Ingrediencie:
- 2 H ovosnej múky (pomelieme ovocné vločky na múku)
- 1/2 H ľanového semienka (pomletého)
- 1 ČL korenia na chuť (ja som dal oregáno)
- 1 ČL himalájskej soli
- 1/4 H vody
- 2 H mandlovej drte (zbytok výroby z mandlového mlieka)
- 1/4 H írskeho machu (predom namočeného cez noc)
- 1 ČL medu / agáve
- 1 ČL citrónovej šťavy
Vo mise skombinujeme pomletú ovosnú múku, ľanové semienka, oregáno a soľ. Rukami všetky tieto suché prísady zmixujeme. Pridáme vodu, mandlovú drť, írsky mach, med a citrónovú sťavu. Ak treba viac vody, tak pridáme - závisí na tom, ako moc vlhká je mandlová drť. Všetku spolu rukami premiešame a vytvarujeme na krásne cesto.
Vytvarujeme bochník alebo použijeme formu. Dáme do sušičky a sušíme 1 hodinu na 65 stupňoch (áno, nie je raw, ale za tú relatívne krátku dobu sa nám vytvorí kôrka chlebíku). Teraz chlieb vyberieme, pokrájame na krajce o veľkosti 1-2 cm. Krajce vložíme opäť do sušičky a sušíme 6 hodín pri teplote 45°C.
Chlieb natrieme raw syrom, obložíme zeleninou, alebo len tak jeme samý. V chladničke vydrží niekoľko dní.
Bon apetit ! =)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára