Ľudia sveta, získajte späť svoju osobnú moc !

Často počúvam, a to aj od veľmi otvorených ľudí - "aké sú elity kontrolórske, média pokrivené a ľudia skazení"... Spýtam sa: "Ktorí ľudia?" - Odpoveďou je: "Všetci." Ale kto všetci? Je veľmi ego-prítulné myslieť si, že všetci sú hrozní okrem mňa... Skutočnosťou je, že keď takto pôjdem a budem sa pýtať rad za radom každého človeka, tak mi každý jeden z tých ľudí povie to isté (alebo drtivá väčšina). "nedá sa s tým nič robiť, ľudia sú takí - hrozní" =) To je obrovská pasca uvažovania.

Ale, čo je dôležitejšie - týmto prístupom sa ľudia absolútne zbavujú svojej osobnej moci. Povedia, že veci sú ťažké, svet je skazený a tak oni nemôžu nič robiť. Tým dávajú vinu mimo seba, ako keby ich každodenné rozhodovanie nemalo žiadny zmysel. Je veľmi zvodné obviniť niekoho a niečo, ale tým sa dostávame do klietky. Zbavujeme sa slobody a osobnej moci s tým niečo spraviť.

Je čas zobrať si späť našu osobnú moc. Veď predsa toto chovanie je to, čo drží elity pri moci a svet tam, kde je teraz. Keby aj prišiel na planétu mesiáš a my sme sa v momente dostali do raja, tak by sa veci skôr či neskôr vrátili tam, kde sú teraz. Prečo? ... Pretože my sme sa nezmenili vo vnútri. A o tom je Nový svet - ani nie o tom, čo je vonku, ani nie o tom aké sú oceány špinavé alebo čisté, či je tu Nový svetový rád, alebo nie, ale o tom, že my sa prebudíme a uvedomíme si, akí sme mocní. Že každý jeden čin, každé jedno rozhodnutie a každá jedna myšlienka tvorí svet.

Elity, finačné hierarchie a systémy sú len odrazom toho, čo je v nás. Koľko hnevu, strachu, bezmoci a utrpenia nesieme v sebe... A ľudia, žijúci v mestách sa zbavili obrovského množstva osobnej moci - nazývajú to deľba práce, ja to nazývam "odovzdanie sa". Prenechali sme moc vládam a korporáciám, za to aký vzduch dýchame, za to aké vody a stromy máme. Prenechali sme zodpovednosť korporáciám za to, čo jeme. Lekárskym lobby za naše zdravé telá. Televíziam a politicky vlastneným médiách za to, čo si myslíme. Potom sa nemôžeme diviť, že mnohí ľudia majú pocit, že žijú v matrixe. Veď oni si ho vybrali. Ba čo viac, zabudli sme, že Zem patrí nám všetkým a peniaze majú len takú hodnotu, akú im dáme my sami. Stromy nepatria vládam, zvieratá nepatria korporáciám a vody nie sú nikoho majetkom. Patria všetkým a všetkému - patria svetu.

Na podnet môjho kamaráta, televíziu ani noviny nepozerám už 2 roky. A nemám pocit, že o niečo prichádzam.

Je čas vrátiť sa späť k základom. Koľko z nás si vie dopestovať alebo spraviť jedlo? Vyrobiť príbytok alebo vyliečiť sa? Budúcnosť ľudstva je v komunitách. Nepôjde ale o návrat do minulosti. Budú to novodobé komunity, ktoré budú mať to najlepšie z prírodného sveta a sveta technológii.

A presne v takom duchu - v duchu osobnej moci - prebieha revolúcia momentálne na Zemi. Nie je to Che Gueavara štýl revolúcie. Ale prebudenie sa do osobnej moci, do bezpodmienečnej sebalásky. A bude len taká rýchla, akí rýchli budeme my sami - každý deň - teraz - tento moment. A tým pádom už nebude nutné hľadať autority a slepo nasledovať "návod na život" niekoho iného. Ľudia sa odvrátia od starého sveta a staré štruktúry sa rozsypú ako domčeky z karát.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára