Ako nájsť svoj skutočný talent?




Možno ste zabednení v "9 do 5" kancelárskej práci. Zlatej klietke. Kde dukáty tečú a chrbtica sa kriví. A to nielen tá zo stavcov...

Možno lopotíte rukami od rána do večera. V práci, ktorú neznášate.

Aby ste sa hneď potom zhúlili. Zapli najnovšiu "Debility show". Švihli dve-tri pivká alebo prípadne kúpili v obchode nejakú p**ovinu, ktorá má zaplniť dieru vo vás.

A pritom stále nič, lebo peniaze, ktoré vám ostanú, len investujete do toho, aby ste sa dostali do normálu.

Z premiery negatívnych emócií, nezdravého jedla a stresovania pramenia choroby. Choroby, ktoré vás stoja o to viac peňazí. Takže v skutočnosti si nepomôžete.

Pracovať pre peniaze? Kto to kedy vymyslel? 

A prečo túto vetu nikto ani nevyzve do boja? Prečo, keď sa reč stočí na peniaze, tak z úst ľudí pramenia slová, ktoré nachytali ešte ako troj-roční pri kuchynskej linke?

Bez peňazí, sa zdá, si v tejto spoločnosti nejde zabezpečiť základné živobitie. Bez vášne a lásky k tomu, čo robíte, je však život utrpenie. Takže k čomu vlastne takýto život? Chcete prežívať alebo chcete žiť?

Pre väčšinu ľudí bol ich vnútorný hlas poctivo umlčovaný až prevážili "kvázi" logické dôvody hlavy. A pritom srdce, Vaše srdce je elektricky najsilnejší rezonátor, ktorý máte. Mozog sa môže schovať. Keď prežívate intenzívnu radosť, tak do vesmíru prúdi tak silný výboj, že sa realita doslova ohýba okolo vás.
--

Ako nájsť svoj skutočný talent? Svoju skutočnú prácu? Svoju skutočnú misiu na tejto Zemi?

Povedal by som jednoducho, vráťte sa do čias detských. Keď Váš život, plány a dosahovanie úspechu neboli dôležité. Možno si matne spomínate, že vtedy ste vedeli, čo chcete.

Boli to tie činnosti, keď ste sa dokázali stratiť v momente. Keď vás kreslenie alebo čokolvek pohltilo tak, že ste nevedeli o čase. Tie veci, ktoré by ste mohli robiť stále a stále. A zadarmo.

Ale ako sa tam vrátiť?

Prvým krokom je na chvíľu odísť. Od všetkého a všetkých. Keď beháte v krysom závode od rána do večera, tak nevidíte orlý pohľad. Nevidíte svoj život v širšom merítku. Unikajú vám súvislosti.

Preto je treba odísť. Na dovolenku. Na dva týždne do hôr. Cestovať stopom.

A toto je obzvášť žiadúce, ak si stredoškolák, ktorý sa chystá na výšku. Ktorému povedali v poslednom ročníku: Teraz máš 2 týždne na to, aby si si vybral školu a tým si spečatil svoju karmu do konca života.

Jak to môže také dieťa vedieť?! ... Dieťa, ktoré si nikdy nesiahlo na svoje dno...?!

Takže choďte na chvíľu preč. Prespať do lesa. Dobrovolničiť na farmu. Odpálte sa z matrixu. Od vašich blízkych. Od rodičov, ktorí tlačia.

A iba buďte. Nechajte sa unášať prúdom. A na vašej ceste uvidíte veci. Stretnete ľudí. A dostanete myšlienky. Na to, prečo ste sem vlastne prišli. Do tochto ľudského dobrodružstva.

Najlepšie myšlienky prichádzajú z ničoho. Z prázdna. Je to púha ilúzia, že zásadné myšlienky vznikajú zo strategickej analýzy. Je to práve naopak.

Intuitívna znalosť je o dva levely vyššie. Logicky neuchopitelná. Úroveň génia. Génia, ktorý hovorí cez vaše vnútro. A nie cez múdre knižky iných ľudí.

A preto - Nerobte kompromis na seba. Na svoju dušu. Nezabíjajte sa vo vnútri!

Nájdite svoj talent. Svoju skutočnú prácu. 

A spravíte tým službu nielen sebe, ale aj celému ľudstvu.

Tigrie Očko :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára