Slovák sa hanbí za svôj pôvod!

Už od malička badám na národe, do ktorého som sa narodil istú dieru.. Istú hanbu. Neopodstatnenú vinu a stud za to, že sú Slováci. Za to, že sa narodili na Slovensku. Za to, že čítali v učebniciach, že maďarskí zemepáni im znásilňovali prababičky. Turci a rimania drancovali obydlia.

Len čo najrýchlejšie sa zo Slovenksa od**bať! Nechcem tu byť ani pi**! Slováci sú ale ko***!

Nemecké autá. Americký marketing. Brigády v anglicku. Všetko a všetci sú lepší, než tí Slováci.

A toto je vypustené z úst Slováka. To je také smutné, až je to komické :)

To je predsa čisté šialenstvo...

Ja pravda, že ja žijem v Prahe. Pokladám však toto mesto blízke tomu, čo som poznal, keď som sa narodil. A moje korene sú z časti české.

..

Takže kde sa vzala tá zášť k sebe samému a vlastnému rodu?

Bolo to pravdepodobne nástupom kresťanstva, vierozvestcami alebo fanatickými sociopatmi, Cyrilom a Metodom. Kde sa situácia dostala do bodu, že ktokoľvek praktizoval staré slovanské prírodné náboženstvo, bol podľa zákona potrestaný. Peňažne, alebo jednoducho zabitý.

Históriu vždy píšu víťazi. A preto neverte všetkým blábolom, ktoré vám vtĺkali na základnej škole, aby zabili všetkú tvorivosť a schopnosť myslieť za seba.

Dnes sa objavujú svetlé duše vo slovanských krajinách a vrhajú svetlo na naše korene. A zapĺňajú našu dieru. Slovania alebo Slovieni mali svoju duchovnosť, ktorá bola silno založená na spojení s prírodou. Mali svoje komunitné systémy, ktoré fungovali na základe spolupráce. Nepotrebovali kradnúť energiu a vykorisťovať slabé národy. Tak ako to robia dnes USA a v dobách minulých celá západná Európa.

Neberte ma zle, ja sa nebránim tomu dobrému, čo dnes funguje. A čo si zo sveta zobrať môžeme.

Neutekajme však stále, aby sme docikali na všetky priečky, ktoré po nás chcú západné krajiny. Už viac nemusíme byť dobrý v očiach velkého brata. Keď chce, nech si odpáli atómovku a oddrbe nás všetkých. Znásilnený kapitalizmus pred pár rokmi zažil svoj vrchol a pomaly umiera.

Takže, ak chcete zahojiť mlhavú dieru v sebe. Ak chcete pocítiť vnútorné liečenie a príval energie, aký vám nedá žiadna iná kultúra, ani žiadna iná tradícia, tak sa spojte so svojimi koreňmi.

Môžete si vypočuť rozprávanie kulturológa a filozofa Viktora Timury:

https://www.youtube.com/watch?v=kk2rUjjBhdc

Takže, keď nevieš odkiaľ si prišiel a nevieš, kam kráčas, TAK NEVIEŠ KTO SI.

NaRODil si sa do RODiny v RODe a si súčasťou náRODa. A dokým za za svoj náROD budeš hanbiť, tak sa budeš hanbiť vlastne sám za seba.





2 komentáre:

  1. Zaujímavé názory, ale zlý záver - Slováci sa hanbia za svoj národ, pretože nikto nemá záujem, aby boli národovci - dokonca ani oni sami - veď si zoberme "Slovenský štát" - podľa propagandy, ktorá začala za komunistov,všetko za "Slovenského štátu" bolo zlé a bol to zločinecký režim ... Atď. Kto vie o úlohe Slovákov v boji proti Turkov v 16.-17.storočí? Skoro nikto. Má Vavro Brezuľa múzeum v Ľubietovej? Nemá! Atď.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno a ja som práve písal, prečo nemajú záujem byť národovci, pretože im je od malička vtĺkaná hanba do hlavy až majú pocit, že sa majú hanbiť za svoj pôvod

      Odstrániť