Cudná prostitútka menom Marijuana

... alebo aj Maria Juana. Zo španielčiny Maria ako "svätá" a Juana ako "děvka, prostitútka".

A taká ona je, má obe dve tieto energie, alebo len dva kontrastné póly tej istej obrovskej energie. Už som sa o nej zmieňoval v rádiu a všade inde. A rozhodol som sa, že prišiel čas zhrnúť moje myšlienky a zážitky.

Ak bol alkohol môj prvý drsný učiteľ, tak slečna "Ganja", ako jej hovoria rastafariáni, bola druhá. Mal som vtedy pätnásť rokov a bol som v prvom ročníku strednej školy. A chlapci na internáte s ňou mali hojné skúsenosti. Pre mňa fakt, že je niečo, čo mi ukáže iný svet, ako ten čo poznám... nuž... cítil som magnetickú príťažlivosť... Je niečo viac, ako to, čo som doteraz poznal...??

A zrodila sa vo mne túžba ju vyskúšať. Vyskúšať ju fajčiť. A tak sa aj stalo. Chlapci na internáte vždy vedeli niekde zohnať. A tak som ju fajčil 3 krát a nič sa nedialo. Bolo mi povedané, že nie každému "zapne". A tiež zásadný fakt, že mám "tlačiť do hlavy". Čo znamená, že až si potiahnem, zapchám si nos, držím dych a sústredím sa na tlak vo svojej hlave. A až po pár sekundách vydýchnem. Skúšam, skúšam a stále nič. Ale stále viac a viac ma priťahovala... Asi je to tak so všetkým - keď chceš moc, moc, tak nie a nie to ísť.

Nuž stalo sa raz jedného pekného dňa po škole, že sme šli na pivo do Elefantu - taká ľahko vychlastaná Martinská ďúrka. A bol tam miestny povalač, o ktorom každý vie, že ganju má. Šiel som za ním, či náhodou nemá práska. Vraví - pôjdeme vyhúliť jointa, je to fakt hustý model, a ty chlapec ho musíš s nami vyhúliť až dokonca. Súhlasil som.

Prišli sme na malý kopček pár sto metrov od intráku a tam sme to odpálili. A ja som robil to, čo som mal pilne natrénované - tlačil som do hlavy ... ako divý...

... a potom to prišlo. Nábeh ako strela. Cítil som tep srdca až v hlave. Už viac som fajčiť nemohol. Zrazu som tam stál, uprostred sveta a počul som všetky tie hlasy. Vo svojej hlave. Celý svoj vnútorný dialóg. Videl som kompletne všetky moje strachy. Obavy. Všetky moje trable a komplexy. Zrazu som videl celý svoj vnútorný svet a videl som, aký som bezmocný.. Vnímal som viac, a počul lepšie. Ako pes. Počul som ľudí, autá a zvieratá z obrovskej diaľky. Zrazu som vnímal všetkých ľudí ostrejšie a vnímal ich agendy. A v tomto svete - cítil som sa slabý, malý a bezmocný. Videl som, aký som nespokojný so svojim životom, ako vo vnútri svojej bytosti cítim existenčný strach.

Až neskôr spätne som pochopil, že Marijuana ma pustila do svojho sveta. Otvorila mi percepčné dvere. A tie neotvára každému. Niekto sa len potrebuje vychichotať. Niekto je utlmený. Ale ja ne. Ja vždy vidím veci, vidím bytosti. Rozumiem svetu viac ako za normálneho bdenia. A vždy ma potom zvádza...

Počas strednej a vysokej školy som občas húlil. Tak ako väčšina ľudí. Začalo sa to eskalovať až v období, keď som pracoval v banke...

Vtedy u mňa kvitol workoholizmus. Makal som 9 hodín, po práci predával víno a ešte dva dalšie koníčky. A vo všetkom som chcel byť samozrejme najlepší. Začal som zas húliť viac. Chodieval som do malého lesíka pri sídlisku. Bolo to jak ultimátne uvolnenie. Konečne nemusím nič chcieť. Na ničom pracovať. Len tak si sadnem, zahúlim si a oddýchem si. Bolo to obrovské objatie feminínnej energie. Niečo som hľadal. A tak som často chodil večer. Do lesa. Po tme..

Húlieval som dva týždne každý deň a potom zas ne. Opakovalo sa mi to. A počas jednej takej epizódy, keď som ťahal už štvrtého jointa, som na to prišiel... Ja už prestávam žiť svoj život. Bežný. Flákam prácu. Strácam veci. Peniaze. Odhováram stretnutia s kámošmi. Prestávam žiť svoj život ako taký. Jediné, čo ma zaujíma, je tento stav rozšíreného vnímania, a ja chcem byť, stále v ňom...

Vždy som si vedel nájsť peniaze na ganju. A naše prepojenie dosiahlo úrovne, že mi stačilo na ňu pomyslieť a každú chvílu sa objavil niekto, kto by mi ju ponúkol, alebo o niekom dalšom vedel.

Často som si hovoril, že toto je už posledný joint a za každým som toto rozhodnutie porušil a dal si další. A tu sa začínala prejavovať jej temná stránka. Ona Vám ukáže, divy, javy sveta. Ale potom, druhý deň to príde. Tá myšlienka v hlave, to pokušenie. Veď ešte jeden. Prečo nie. Veď je to tak ľahké. A tá myšlienka nie je vaša. Tá myšlienka je ona. Ona vo vašom energetickom poli. Pretože ste ju pustili, pustili ste ju dnu. Zavolali ste ju. Pretože Vám niečo chýba. Niečo Vám chýba v živote. A zavolali ste ju preto, aby ste tu dieru zaplnili.

Začala mi lámať vôľu. Vôľa je ako mužský sval. Keď si človek dáva predsavzatia realistické a plní ich, tak funguje správne. Vyrovnane. Keď svoje predsavdzatia neplní. Láme ich. Kvôli ľudom. Pokušeniam. Závislostiam. Poddáva sa pasivite. Tak nastúpi jeho temná ženská stránka. Láme jeho vôľu. A stáva sa slabým. Vyčvachtaným.

Moje predsavzatia boli už komického rázu. Neodolal som ani raz. Čo som si predsavzal, som hneď porušil... A bolo mi nad slnko jasné. Že ma dostala... Stával som sa emočne velmi rozladený. Velmi nestabilný. Pociťoval som depresie. Bezmoc. Bezmoc z toho, že neviem odolať. Že nemám tu silu. Mal som veľké výkyvy nálad. Bol som podráždený a myslel som len na to, kedy pôjdem zase húliť. Sám. Nech mi všetci dajú pokoj. Začal som žiť len pre ňu. Pre ten stav. Nič ma už nezaujímalo...

Keď som sedel jednu noc zhúlený a plakal vo svojej izbe, videl som presne, čo sa so mnou stane, keď budem pokračovať. Cítil som to a videl som. Videl som, že zomriem. Videl som sa ako bytosť bez života. Ktorá žije len pre jednu vec a zahodí všetko, vrátane svojho tela, života, len pre ňu...

Dostával som sa z toho dlho a ťažko. Ešte aj teraz ma občas pokúša. Nevravím, že si ju už nikdy nedám. Ale, čo viem, že je to velmi, velmi silná rastlina. Je to bytosť z iného sveta. Je to spirituálna opica. Väčšina ľudí, ktorí moc húlia si nechajú narásť dredy, začnú si niečo pestovať vo vlasoch. Vzadu, niečo zahalené, niečo skryté. A začnú sa chovať jak opice, hovoria jak opice, smejú sa jak opice.

Keď som bol v amazónskej džungli, tak som videl i doslovný príklad. Jedno vyhúlené dievča malo opicu dokonca reálnu. A tá sa jej neustále hrabala vo vlasoch.

Huliči si často myslia, že závislí nie sú. Ale sú. Povedzte im, nech len tak prestanú zo dňa na deň. Títo ľudia si nosia niečo so sebou. Vzadu na hlave. Ako prípojku z Matrixu. Pustili do svojej aury spirituálneho parazita. Často počúvam, že "áno, ja ju dokážem zvládnuť"... Nuž môj zlatý, ešte som nevidel jediného človeka, ktorý by ju dokázal zvládnuť. Ktorý by bol jej rovnocenný partner.

Nemoralizujem. Každý, nech si robí čo chce. Len jedno majte na pamäti. Toto je silná rastlina, ktorá tu bola dávno pred nami. Otvára dvere do iných svetov. Pracuje na úrovni jungových archetypov, platónových ideí, šamanských duchov, mémov, mentálnych programov, myšlienkových foriem alebo živých obrazov. Vyberte si. Dáva vam myšlienky. Zvádza vás. A keď ju takto nebudete brať, ako velmi silnú dvojtvárnu ženu - Máriu, ktorá dáva - tak sa prejaví temná Juana - ktorá berie. A tá, tá najprv zlomí vašu vôľu, do tla. Potom vás rozžuje. Vycucá. Až nakoniec budete jej energetický sluha do konca vašeho života. Takže to skončí tak, že vy nevyhulujete ganju, ale ganja vyhuluje vás (kredit - kámoš :)

Dalšia vec, ktorú musím podotknúť je, že Marijuana sa začína presadzovať v našom svete. A to či niekto chce, alebo nie. Na celej zemegule sú obrovské tlaky na jej legalizáciu. Sú štáty ako Colorado, kde je legálna a vznikajú tu Retreatové centrá na liečenie s marijuanou. Alebo Holandsko. A v Čechách bolo jej užívanie degradované z trestného činu na priestupok. V reálne je to však tak, že sa vyhuluje, kade človek chodí :)

Takže slečna Ganja sa dostáva do mainstreamu a je to proste tak. A niečo to znamená. Vraví sa, že je to taká "teenagerská" droga. Má búrlivú a revolucionársku povahu. A je súčasťou spirituálnej evolúcie ľudstva.

Na druhú stranu je fér povedať, že sú výzkumy o jej pozitívnych vplyvoch na ľudské zdravie. Lieči rôzne choroby. Budiž.

Ja som hlavne písal o svojej skúsenosti a o tom, čo sa stane, keď sa človek poddá závislosti. Alebo inými slovami, keď chce človek dieru vo svojom živote zaplniť niečím zvonku. Závislosť na marijuane je prevažne emocionálna. Tá fyzická sa dá prekonať velmi rýchlo.

Marijuana je predvoj veľkej matky všetkých silových rastlín - veľkej Anakondy - Ayahuasky. A tá, ako sa nám všetkým zdá, má s nami dobré úmysly. Tam sa nejde len tak vychichotať. Tá vás vyskúša. Prečistí. Zhora i zdola. Doslova :) A nič za to nechce.

Takže záverom. Ak už marijuanu fakt moc húliť chcete, tak si k nej aspoň nájdite správny vzťah. A obrovský rešpekt. Prípadne pod vedením "rasta ganjového šamana". Ak taký existuje :) Pretože ona je rastlina sily. Obrovskej. A nedajbože ju podceniť.

V amazónskej džungli rastie veľa rastlín meniacich vedomie. A šamani k nim pristupujú s veľkou úctou. Väčšinou sa niekoľko dni pred užitím takej rastliny pripravujú. A to odlahčenou stravou. Pôstom. Berú to velmi seriózne. A do ceremónie idu s konkrétnym zámerom. A teda, keď je sila rešpektovaná, tak pomôže. A keď nie, tak ničí. Pozor na ňu. Pretože ona na začiatku dáva, ale neskôr chce za to obrovskú daň. Niečo za niečo.

...alebo, myšlienka, ktorú mi vnúkol kamarát. Je istá silová rastlina, ktorá efekt Marijuany trošku vyvažuje. Dáva vašej mysli istú jasnosť a stredový bod. Vycentruje. Táto rastlina má mužskú povahu. Je priama. Je to spirituálny oheň. Je to král amazónskej džungle. Volajú ho "deduško Mapacho". Je priamy, prísny a silný.

Biologicky, je to prapôvodný tabak Nicotiana Rustica. Šamani ho používajú odpradávna na liečenie ľudí. Na čistenie priestorov. Dáva ochranu. Je to čistý prírodný tabak, bez prímesí. Dá sa užiť do nosa, do očí (riadne grády :) alebo fajčiť. Čistí a ochraňuje. Nevravím, že je to spása. Ale dáva istý balans. Istý stred. A to je to, čo nielen huliči ale i celý svet dnes potrebuje. Mužskú protiváhu. Mužskú silu. Priamu, silnú a vyrovnanú.

Ak by tento posvätný šamanský tabak niekoho zaujímal, kľudne mi napíšte...

Pre zatiaľ sa lúči, Tigrie Očko.. ;)

5 komentárov:

  1. Preexponované a napísané nejasne

    Až príliš vyzdvihnutý amotivačný syndróm je niečo čo postihuje ľudí, ktorým táto vec vôbec nepatrí do ruky rovnako,ako hlupakom nepatrí do ruky auto...

    Tento katalizator zosilní , len to čo je v človeku -a aj to čo ste do posiaľ a v blízkej súčastnosti zažili , čo mnohí poznajú aj ako SET A SETING, ale tiež pomôže chápať a zmeniť smer, ak je človek usilovný a čestný!

    Jednako -ako autor napísal je nevyhnutne tento ,,katalizátor,, mysle a liečivo používať - uvážlivo - a cielene - nie lem pre ľahkomyseľnú "zábavu" pretože človek môže veľmi intenzívne zosnímat i tie svoje najhoršie stránky, ale tiež odhaliť lož v spoločnosti !

    Taktiež môže upokojovať a zvýšiť kreativitu, ale autor akosi na to pozabudol. A to je chyba vedúca k propagande, ktorú zámerne šíria vlády a nadnárodné spoločnosti cielene.
    Kreativitou neznamená prijať konzumný spôsob života zameraný na veci, slávu a moc, od ktorej sa uvážlivý "konzumenti " prezieravo odvracajú a to by mohla byt pre komerčnú mašinériu sveta katastrofou, nehovoriac o strate ziskou vyplívajúci z farmaceutického priemyslu.

    Napríklad v Kolumbii i v iných krajinách využívajú silu rastliny pri ťažkej a monotónnej práci s cieľom posilniť sa a nájsť zmysel a súvislosti i pri takých to vplyvoch únavného života

    A pravdou je aj to že ,, opilstvo si človek môže vytvoriť aj z obyčajného Športu!,,

    A ešte k fajčeniu cannabisu len toľko, že spálením sa ničí obrovské množstvo užitočných látok, ktoré obsahuje a v kombinacii s tabakom sa zvyšuje závislosť a tiež toxicita tabaku, ktorý má mimoriadne devastačné dopady na naše zdravie

    Tiež treba povedať, že Cannabis môže človeku pomáhať, ale nemôže vyliečiť degeneráciu ľudského rodu, čo môže napraviť iba nebezská Božia vláda, ktorá odstráni choroby, útlak dočasných ľudských vlád a ich demagogie a tiež nášho najväčšieho nepriateľa Smrť. Vláda Stvoriteľa Vesmíru a všetkého v ňom. Vláda Darcu vsetkeho i takýchto rastlín pre Človeka
    1.Mojzisova 1:29,26-28
    Daniel2:44,34-35,45
    Zjavenie Jána 21:3-5
    Žalm 37:9-11,29

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý článek, vypěstujte si ze semínek vlastní rostliny, na zahradě pro vlastní potřebu. Pokud se o rostlinky budete sami celý rok starat, budou se k vám plody vaší práce hezky chovat.

    Poznáte je po ovoci, pravé sadaře.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ganja ganja. Po 15 rokoch konstatujem, ze vsetko s mierou. Ultimatne nam k zivotu netreba ziadne omamne latky, ale to neznamena ze je vsetko cierno/biele

    OdpovedaťOdstrániť