Nechcite byť šťastní!


Už snáď od plienok počúvame, že štastie je to, čo máme v tomto živote dosiahnuť. Šťastie ako nejaká mýtická, v oblakoch zahalená krajina, kde všetko do seba zapadá. Štastie ako stav, keď všetko máme a cítime sa stále super. Nirvana. Osvietenie. Nebo. Radovánky...

Aká to len ilúzia..

Poviem Vám, že taký anjel, ktorý sedí na oblaku desať tisíc rokov a všetko mu ide od ruky.. Ten musí byť pekelne znudený :)

My sme sem neprišli niečo dosiahnuť, niekde sa posunúť, niečo pochopiť, niečo vyriešiť. To je len taká hra. Ako strom rastie zo semienka a potom umiera a dáva život novým semienkam, tak aj my sa neustále pretvárame, dosahujeme, posúvame a učíme. Je to nikdy nekončiaci kolobeh. Všetko sa stále mení. To je prúd života.

My sme sem ale prišli prežiť to vzrušenie z dosahovania, ten pocit z pochopenia, tú zábavu z riešenia. Prišli sme si skúsiť aké je to padať, aké je to vstávať, aké je to byť nahnevaný, aké je to radovať sa. Všetko ostatné sú len ilúzie. Cieľ je vlastne len smerom, len zámienkou toho, aby sme si niečo mohli skúsiť.

Takže nehľadajte štastie. Hľadajte mier. Vo vnútri vašej bytosti. Aby ste boli prítomní so všetkým, čo do Vášho života prichádza. Hľadajte mier so sebou, aby ste si nestáli v ceste žitia toho, čo žijete práve teraz.

Pamätajte na moje slová, až budete ako anjel zase sedieť na oblaku. Budete s láskou spomínať na túto vesmírnu hru zvanú život, v ktorej ste sa prišli hrať na človeka :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára