Máte predsavzatia? To je prežitok. Ale zámer..

Chcem schudnúť. Zarábať viac peňazí. Jesť zdravo. Chodiť do fitka. Konečne prestať fajčiť :( ... 

Mimochodom neodpustím si, ale - Čo ste robili po zvyšok roka? Že teraz zrazu, keď v kalendári prepisujemu sedmičku za osmičku, sa zrazu všetci bezhlavo vrháte do vylepšovania vašej bytosti ??? ;):D:D

...

A teda Vy, moji milí, ste si práve pravdepodobne dali dvadsať predsavzatí, kde mnoho z nich figurovalo na vašom zozname ešte pred rokom...

Jazykom tínejdžera. Predsavzatia sú "OUT". Prežitok. Predsavzatia sú len ilúziou. 

Práve ste si na seba uplietli neviditelný bič vo forme premiery neurčitých laxných želaní. A jediné čoho tým dosiahnete je, že sa budete cítiť ako pes, keď v polke januára demotivovaní kapitulujete..
Prečo?

Dôvodov je niekoľko.

Po prvé, želaní máte moc. A tým štiepite svoju energiu. Svoju pozornosť. A čomu venujete svoju pozornosť a svoj čas, to rastie.

Po druhé, Vaše želania sú neurčité. Presne ako, keď Janko odvedla povie, že by chcel Ferari.

No chlapče, ja by som chcel takých vecí.. ! :)

Tou pravou otázkou je -  "Čo skutočne horí v tvojom srdci? Čo je tvoja skutočná túžba, na ktorú len keď pomyslíš, tak ti prejde mráz po chrbtici?" Alebo páteři, ako hovoria moji adoptívni českí bratia.


Prvé pravidlo

A to znie - nájdi v SRDCI skutočnú horiacu túžbu, bez ktorej by si na smrtelnej posteli zaplakal.


Druhé pravidlo

Vaše želanie musí mať silu a nielen, že Vy by ste to "len chceli".

Skutočná zmena však nastáva v momente, keď sa pre niečo ROZHODNETE.

Znie to banálne, ale keď sa rozhodnete, tak sa realita doslova ohne okolo vás. Vy ste prestali rozmýšľať a vybrali ste si cestu. Bodka.

Keď sa rozhodujete kam na dovolenku, tak si v jednom momente vyberiete destináciu. A tečka-bodka. Prestanete rozmýšľať a zvyšok je už v rukách božích.

...

Preto rozhodnite sa, že budete štíhli. A v mysli si predstavte ako ste TERAZ  štíhli. A spolu s tým precíťte radosť z toho, že je toto odteraz a navždy Váš život. Proste sa rozhodnite.

...

A tu sa už deje skutočná mágia. Toto je už rozdiel medzi ZÁMEROM a PREDSAVZATÍM.

Zámerne a vedome tvoríte svoj svet na základe vedomej túžby vo Vašom srdci. SRDCE je král a HLAVA kapitán.


Tretie pravidlo

V tomto momente nastupuje na scénu palivo zámeru. A tým je Vôľa. Alebo tiež záväzok či odovzdanie sa cielu naplno.

Je to tá mentálna či emocionálna pozícia, keď spálite všetky mosty. Keď sa proste rozhodnete, že schudnete. Síce neviete, ako to spravíte, ale viete, že spravíte všetko preto, aby ste to dosiahli.

Je to tá absolútnosť, keď ste ochotní dojsť na koniec sveta preto, aby ste sekli s fajčením. I keby ste mali stokrát padnúť na hubu, tak sa vždy zdvihnete, aby ste sa pokúsili znova.

A toto má svet rád. Absolútne odovzdanie. Vtedy sa váš mozog vyčistí a vy môžete smelo kráčať.

Svet vám podá pomocnú ruku. Tu stretnete človeka, ktorý zvládol to, čo ste si zaumienili vy. Tam sa nájde nečakaná pomoc z druhej strany.

ŠTVRTÉ PRAVIDLO

A posledný dôležitý moment, s ktorým často zápasím sám, je nechať svet pracovať, ako uzná sám za vhodné. Nechať veci ísť a prestať ich kontrolovať.

Hneď v zápätí začne svet zámer prinášať svojím vlastným spôsobom. A jediné, čo ostáva na Vás, je byť pozorný, a sledovať - žiť to - ako svet uvádza Váš zámer do reality.

Svet Vám prinesie výzvy, príležitosti, skúšky a pády. Vy sa máte každej tejto udalosti účastniť a ako vraví Majk Spirit - "len spraviť to najlepšie, čo viete."

A tým sa naplní Váš zámer, Vaše vyliečené predsavzatie. Vaše proroctvo.
--

Doskakavenia priatelia ;)

Tigrie Očko

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára