Muži, neplýtvajte svojím semenom !


Už dlhšiu dobu praktizujem zachovávanie mojej sexuálnej energie a nevydávanie semena z tela. Prvý krát som na to narazil, keď som cvičil - Qi-gong. Podľa učitela, pre to, aby opustila naša duša telo, tak je potrebné 100 dní zadržiavať svoju sexuálnu energiu.

Čítal som o tom viac a dávalo mi to zmysel - sexuálna energia je najsilnejšia tvorivá sila, ktorú máme. Bohvie, kedy sa to stalo, že ľudia zabudli, ako s touto energiou pracovať. Stalo sa normou, že chlapy masturbujú pred pornom kvôli 5 sekundám potešenia. Človek sa potom cíti ako eunuch. Nemá do ničoho chuť, chodí ako taká mátoha, nemá absolútne žiadny drajv, žiadnu energiu. Takzvaná "vyčvachtaná maskulinita". A takýchto mužov nám po svete behajú tony.

Moje utvrdenie v tom, že mám svoje semeno držať v tele a učiť sa ho transformovať sa upevnilo, keď som čítal Castanedove knižky a o alchýmii a tantre. Pre starých praktikantov a šamanov je to absolútne nepochopitelné, prečo by sa niekto vedome zbavoval svojej sily. Prečo by niekto takto plýtval svojou najväčšou energiou? A vravia, že bez tejto sily je akýkoľvek vnútorný rast velmi obtiažny. A naopak s touto silou je všetko intenzívnejšie. Divili ste sa niekedy, prečo sú ženy tak energizované po sexe, keď sa im "urobíte" do pusy, alebo niekde inde. Nuž v ejakuláte je proste obrovská energia.

Áno chce to istú dávku sebazaprenia a odolávania pokušeniu. Ale je to tiež otázka zvyku, keď si človek zvykne sadnúť pred PC a vyhoniť si ho, tak je to skôr mentálny návyk. Ľudia to vidia všade okolo a dnes je to kvázi "normálne". Sú to však len sociálne náplaste. Keď sa chce človek niekam dostať, tak nemôže dávať svoju osobnú moc preč, pretože "však každý to tak robí". Keď budem robiť veci ako "každý", tak aj dopadnem ako "každý". Ako vyčvachtaný zombie potácajúci sa životom, recitujúci spoločensky priechodné názory, aby si nedajbože niekto o mne niečo nemyslel.

Môj osobný rekord je niekde okolo 100 dní (update 17.9.2015 - niekde v polovici som to už prestal presne počítať). A boli obdobia, keď to so mnou poriadne hádzalo, začal som byť dosť nabudený a agresívny, roztržitý. Niekedy som si predstavoval, že tak sa ženy musia cítiť, keď majú menštruáciu :) Na druhej strane je pravda, že práve toto boli chvíle, keď má človek príležitosť pre rast a transformáciu. Pre to aby sa dozvedel niečo o sebe, aby sa naučil zvládať túto obrovskú silu a naučil sa zvládať kritické situácie.

S touto energiou sa všetko zrýchluje a zosilňuje: to čo si človek praje, je tu rýchlejšie, to čo cíti, sa prejaví rýchlejšie vo svete. Viac cíti energiu v tele a celkovo je silnejší, odvážnejší, nefláka sa tolko a neprokrastinuje. Ide priamo čelom do sveta. To je ten maskulínny náboj, ktorý dnes chýba veľa mužom. Je to tak ľahké a zároveň tak ťažké. Keby bola jediná technika, ktorú by som si mal vybrať zo všetkých energetických cvičení, ktoré som kedy vyskúšal, tak by som si vybral túto. Držať a naučiť sa pracovať so svojou obrovskou kreatívnou mocou. Takisto si človek cibrí vôľu a disciplínu. Učí sa odolávať nezmyselným pokušeniam, ktoré sú náplaste a dávajú spätný kopanec. Netreba sa však cítiť previnilo a súdiť sa, keď to človek nedokáže na prvý krát, dôležité je skúsiť to zas a zase Ja som to skúšal x-krát znova a znova.

Daľšou fázou, keď človek túto veľkú energiu má, je naučiť sa ju transformovať. To sa učím i ja sám. Energia sa dá posúvať do svojho tela pri sexe, alebo masturbácii, ako je to napríklad v Tantre. A ideálne, chlap semeno zo seba vydá len v momente, keď bude chcieť mať dieťa.

Chcel som vydržať sto dní, ako výzva a dôkaz mojej vôle. Ale viem, že toto sa stane spôsobom môjho života - veď prečo by som plýtval svojou silou. Prečo by si Samson dal ostrihať svoje dlhé vlasy dobrovoľne???

1 komentár:

  1. vau, najviac ma zaraza ze ked sme boli ako decka zo skoly na povinnom predstaveni o sexe tam chlapik na platne hovoril ake je normalne a super honenie a ake je to zdrave ... suhlasim s clankom a mam na to vlastne skusenosti :) vlastne v obdobi kedy som zacal mysliet na sex ma to tak ovladlo ze som nezil pre nic ine a stratil chut do zivota a dostal depresiu a psychicke problemi na celu dalsiu dekadu .. nevravim ze to je jedina pricina ale hra do podla mna vyznamnu ulohu

    OdpovedaťOdstrániť